تحصیل در کانادا

سیستم آموزشی کانادا بسیار پیشرفته است و برای تحصیل اهمیتی وصف نشدنی قائل هستند.شما هم اگر متقاضی تحصیل در کانادا هستید مب توانید برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام نمایید و در برترین دانشگاه های کانادا به عنوان دانشجوی بین المللی مشغول به تحصیل شویداما این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به شهر ، دانشگاه و رشته ی مورد نظر شما هزینه ها و شرایط سفر و اقامت شما متفاوت است. به طور کلی آموزش عالی در کانادا به دو دسته ی کالج ها و دانشگاه ها تقسیم میشوند که که قوانین هرکدام از این مقاطع در مناطق مختلف کشور با هم متفاوت است. سال تحصیلی مدارس در کانادا از اواخر ماه اوت یا اوایل سپتامبر شروع و تا اواخر ژوئن ادامه دارد، سال تحصیلی  دانشگاه ها و کالج ها نیز همانند مدارس شروع شده و تا ماه آوریل ادامه خواهد داشت.

تحصیل در کالج های کانادا:
کالج ها تمرکز بیشتری روی آماده سازی دانشجو برای ورود به بازار کار و تقویت مهارت های آنها دارد. شما در کالج ها میتوانید در دوره های آموزش عملی یا حرفه ای شرکت کنید و مدرک تمام وقت یا نیمه وقت در رشته های کاربردی بگیرید.مدارکی که شما میتوانید دریافت کنید شامل: دیپلم کالج ، فوق دیپلم و لیسانس است. پذیرش در کالج ها نسبت به دانشگاه ها راحت تر است.مثلا در کالج ها میتوان بدون ایلتس هم پذیرش گرفت و دوره های زبان را به عنوان پیش نیاز در خود کالج گذراند.اما پذیرش کالج بدون ایلتس، پذیرش مشروط محسوب میشود و ممکن است شانس دریافت ویزا را پایین بیاورد.باید توجه داشت که گرفتن پذیرش دانشگاهی و بعد از آن ویزای تحصیلی ، دو مقوله ی جدا و متفاوت از هم میباشند.

تحصیل در دانشگاههای کانادا:
شما میتوانید با پذیرش گرفتن در دانشگاه های کانادا به تحصیل بپردازید و مدرک معتبر دریافت کنید. رشته های موجود در دانشگاه ها شامل برنامه های حرفه ای مثل : پزشکی ، دندان پزشکی ،حقوق ، فنی ، مهندسی ، پرستاری ، مکانیک ، معماری و ... میباشد.

شرط معدل برای تحصیل در کانادا:
برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های کانادا معدل بالا تاثیر بسزایی دارد. ترجیحا معدل بالای 15 و اگر قصد دریافت بورسیه تحصیلی را در برخی رشته ها دارید باید معدل بالای 17 داشته باشید. البته باید بدانید که داشتن معدل بالا یکی از شروط لازم در کنار دیگر موارد میباشد و به تنهایی کافی نیست.

شرایط پذیرش تحصیل در کانادا:

  • تحصیل در کانادا مقطع لیسانس:
    •    داشتن مدرک دیپلم و مدرک ایلتس با حداقل نمره ی 5/5
  • تحصیل در کانادا مقطع فوق لیسانس:
    •    داشتن مدرک لیسانس و ایلتس 5/6 تا 7
    •    مقاله و تحقیق علمی
    •    توصیه نامه یا معرفی نامه
  • تحصیل در کانادا مقطع دکتری:
    •    داشتن مدرک فوق لیسانس و ایلتس7
    •    مقاله و تحقیق علمی
    •    توصیه نامه یا معرفی نامه

بعد از اتمام تحصیل در کانادا به شما چندین ماه اجازه داده میشود تا کار پیدا کنید و در صورت شاغل شدن میتوانید ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کار نمایید و به تدریج  اجازه ی اقامت دائم را بدست اورید.

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا:

به طور کلی مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا عبارت است از:
•    پر کردن فرم درخواست و پرداختن مبالغ مربوط به ان
•    مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم برای مقطع کارشناسی
•    مدرک دیپلم و کارشناسی برای مقطع کارشناسی ارشد
•    مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد برای مقطع دکتری
•    نامه ی معرفی
•    مدارک مالی
•    برنامه ی تحصیلی (study plan)
•    فیش واریزی تحصیلی

دریافت بورسیه ی تحصیلی:
با توجه به رشته ی تحصیلی انتخابی و دانشگاه ، شما میتوانید بورسیه ی تحصیلی دریافت کنید. که از شرایط کلی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
•    مدرک زبان انگلیسی( نمره ی 7 به بالا )
•    مقالات علمی و کتاب
•    معدل بالا و مناسب ( بالاتر از 17)

هزینه های تحصیل در کانادا چقدر است؟
تحصیل در مدارس کانادا رایگان است. اما برای تحصیل در کالج ها و دانشگاه های آن باید به شرایط آن توجه داشته باشید و هزینه ها را با توجه به رشته ی انتخابی پرداخت کنید.

متقاضیان تحصیل در کانادا کجا اقامت خواهند داشت؟
شما میتوانید با توجه به شرایط موجود و روحیات خودتان محلی را برای اقامتتان انتخاب کنید.محل اقامت در کانادا به سه دسته تقسیم میشود :
•    خوابگاه ها یا اقامت گاه های دانشجویی
•    آپارتمان های با مالکیت مشترک یا اشتراکی خارج از محوطه ی دانشگاه
•    آپارتمان های اجاره ای با یا بدون اثاثیه

آیا برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا نیاز به مدرک زبان خاصی می باشد؟
یکی از برترین مدارک زبان که مورد تایید دانشگاه ها و کالج های کانادا است مدرک آیلتس اکادمیک میباشد که حداقل نمره ی مورد قبول 6 است (باید قوانین و شرایط کالج یا دانشگاه را بررسی کنید).بعضی  از کالج ها و دانشگاه ها علاوه بر نمره ی کلی مدرک آیلتس شما ، نمره ی مهارت های زبان شمارا به طور جداگانه بررسی میکنند و برای آن نیز شرایطی دارند.البته داشتن مدرک آیلتس برای کالج ها الزامی نیست و شما میتوانید به طور مشروط مشغول به تحصیل شوید و باید حتما همزمان دوره ی زبان را نیز بگذرانید.

برخی از برترین دانشگاه های کانادا برای تحصیل عبارت اند از:
دانشگاه تورنتو university of toroto
دانشگاه مک گیل McGill university
دانشگاه بریتیش کلمبیا university of british Columbia
دانشگاه آلبرتاuniversity of alberta
و ....